Zece organizatii medicale solicita imbunatatirea accesului pacientilor la tratamentele cu stupefiante si psihotrope

15/04/2020
Zece organizatii medicale solicita imbunatatirea accesului pacientilor la tratamentele cu stupefiante si psihotrope

Zece organizatii medicale solicita imbunatatirea accesului pacientilor la tratamentele cu stupefiante si psihotrope

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zece-organizatii-medicale-solicita-imbunatatirea-accesului-pacientilor-la-tratamentele-cu-stupefiante-si-psihotrope/

Zece organizatii din domeniul sanatatii au transmis o solicitarea catre Ministerul Sanatatii pentru a imbunatati accesul pacientilor cu afectiuni oncologice si psihiatrice la tratamentul cu preparate stupefiante si psihotrope, in contextul pandemiei COVID-19 si a masurilor luate de autoritati pe perioada starii de urgenta, privind restrictiile de deplasare.

“Solicitam sprijinul ministrului Sanatatii pentru a asigura colaborarea directiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii cu cele din Ministerul Afacerilor Interne, Romania si din CNAS – Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii pentru modificarea Hotararii nr. 1.915/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, publicata in Monitorul Oficial nr. 18 din 11 ianuarie 2007, astfel incat preparatele stupefiante si psihotrope SA POATA FI PRESCRISE in baza Ordinul MS/CNAS nr. 674/252/2012 prin intermediul SISTEMULUI INFORMATIC AL PRESCRIPTIEI ELECTRONICE administrat de CNAS.”, scrie intr-o informare postata pe pagina de Facebook a Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Medicii precizeaza ca doresc ca aceste modificari sa vina in sprijinul pacientilor si sa asigure totodata accesul acestora medicamentele necesare, precum si prescrierea si eliberarea in siguranta a acestor medicamente.

“Intelegem regimul special al acestor produse si ne dorim sa ne asiguram ca impreuna gasim cele mai bune solutii astfel incat sa nu expunem pacientii inutil unor riscuri privind pandemia, precum si sa ne asiguram ca medicamentele stupefiante si psihotrope sunt administrate in mod corespunzator.”, se mai arata in informarea FNPMF.

Potrivit initiatilor, solicitarea este semnata de:

– Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie
– Asociatia Profesionala a Medicilor de Ambulator APMA
– Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti
– Societatea Romana De Neurologie Pediatrica
– Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie
– Asociatia Farmaciilor Independente Ethica
– Asociatia Daruieste Viata
– Centrul National de Studii pentru Medicina Familiei CNSMF
– Societatea Nationala de Oncologie Medicala din Romania
– Societatea Nationala de Medicina Familiei

Solicitarea oficiala poate fi vazut, AICI.

Etichete: tratamentul cu stupefiante si psihotrope, prescriere stupefiante si psihotrope, retete verzi si galbene

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: