Un spital inchis total, iar altul partial; 111 cadre medicale confirmate cu Covid-19

06/04/2020
Un spital inchis total, iar altul partial; 111 cadre medicale confirmate cu Covid-19

Un spital inchis total, iar altul partial; 111 cadre medicale confirmate cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/un-spital-inchis-total-iar-altul-partial-111-cadre-medicale-confirmate-cu-covid-19/

Spitalul Municipal din Campulung Moldovenesc va fi inchis integral timp de 14 zile pentru decontaminare, dupa ce 67 de cadre medicale si sapte pacienti au fost confirmati pozitiv la testarea Covid-19.

”Am avut 74 de teste pozitive, din care sapte la pacienti de pe Medicina Interna. Personalul medical era din toate sectiile si nu puteam sa inchid partial. Vreau sa va spun ca pozitivii astia, in principal, sunt asimptomatici si nu avea rost sa fac o carantina acolo, in spital. Pentru ca testele eu le-am recoltat saptamana trecuta, din cauza ca mi-au ajuns tarziu rezultatele, ei practic au stat acolo impreuna o saptamana, implicit s-au dus si acasa, au stat in familie si atunci am preferat autoizolarea personalului la domiciliu. Cei sapte pacienti pozitivi au fost transferati la Spitalul Suceava (…) Il pregatesc (n.red. spitalul) si in doua saptamani il am curat si ramane non-COVID”, a declarat Manuela Trifan, directorul DSP Suceava, citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, la Spitalul Falticeni se va inchide doar pavilionul central, in care functionau sectiile Cardiologie, Chirurgie, Anestezie -Terapie Intensiva, Radiologie, Medicina Interna si Compartimentul de Primiri Urgente, unde in cazul a 44 de cadre medicale testul la Covid-19 a iesit pozitiv.

Etichete: spital inchis, spital campulung moldovenesc, spital falticeni, cadre medicale covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: