Criza de personal la Institutul de Neuropsihiatrie Socola

15/01/2020
Criza de personal la Institutul de Neuropsihiatrie Socola

Criza de personal la Institutul de Neuropsihiatrie Socola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-personal-la-institutul-de-neuropsihiatrie-socola/

Institutul de Neuropsihiatrie Socola din Iasi se confrunta cu o acuta criza de personal specializat in neuropsihiatrie pediatrica, in prezent in unitatea medicala fiind doar doi astfel de medici.

“La nivelul Institutului nostru, chiar la nivelul Moldovei, avem putini specialisti in neuropsihiatrie infantila. La Compartimentul de Psihiatrie Infantila functionam cu doi medici. Unul dintre ei are varsta destul de inaintata, se apropie de pensionare. Adresabilitatea pacientilor este destul de mare. In decursul anilor trecuti noi am scos la concurs posturi dar nu s-a prezentat nimeni pentru ca formarea profesionala este deficitara pe aceasta specialitate. Ea se face doar la UMF Carol Davila din Bucuresti. Vom incerca sa scoatem la concursul de rezidentiat posturile noastre vacante pe psihiatrie infantile”, a afirmat dr Gabriel Oprisanu, managerul unitatii sanitare, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Potrivit sursei citate, la Institutul de Neuropsihiatrie Socola este nevoie de trei ori mai multi medici, iar lipsa personalului se reflecta si asupra pacientilor.

“Faptul ca avem doar doi medici face ca dupa finalizarea programului de lucru al acestora sa nu putem face internari pentru copii decat cu aviz telefonic, ceea ce este o disfunctionalitate. Incercam sa gasim solutii sa rezolvam aceasta problema. La nivelul Institutului cred ca sase ar acoperi necesarul. Anul trecut au fost internati aproximativ 600 de copii. Cu siguranta cererea ar fi fost mult mai mare dar a trebuit sa restrangem activitatea lipsei de personal. Asta nu inseamna ca nu am tratat cazurile importante. Am redirectionat spre judetele in care mai sunt specialisti si am lucrat si incercam sa gasim solutii cu specialistii de la Spitalul Sfanta Maria, unde mai sunt specialisti in psihiatrie pediatrica”, a mai completat managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Etichete: institutul de neuropsihiatrie socola, neuropsihiatru, posturi medici

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: