Cursuri de patologie spinala la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

12/04/2019
Cursuri de patologie spinala la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Cursuri de patologie spinala la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-de-neurochirurgie-din-iasi-a-primit-acreditarea-de-a-organiza-cursuri-de-patologie-spinala/

Spitalul de Neurochirurgie ‘Prof. dr. Nicolae Oblu’ din Iasi a primit acreditarea pentru a organizarea de cursuri de patologie spinala pentru studenti medicinisti si medici din toata Europa.

“Faptul ca putem vorbi astazi de o asemenea recunoastere a unei organizatii mondiale in domeniul sanatatii, cum este AOSpine, ne onoreaza in primul rand, si consideram ca tot ce s-a intamplat in spital in ultimii ani a fost un efort pozitiv. Faptul ca am ajuns pana aici ne da putere sa credem ca putem schimba in continuare lucrurile atat din punct de vedere al investitiilor, dar si in privinta schimbarilor de mentalitate. Schimbarea de mentalitate constituie cea mai mare provocare pe care o poti avea ca manager, si nu este un lucru simplu, pentru ca rigiditatea oamenilor vine din educatia pe care au avut-o. E greu ca de la o anumita varsta sa te readaptezi si la o anumita varsta sa accepti lucrurile si mentalitatile inovative de administrare, de a face medicina inovativa, de relationare interumana”, a declarat dr. Lucian Eva , managerul Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, potrivit Agerpres.

Aceasta unitate medicala este singura din tara care poate organiza astfel de cursuri. Cursuri de medicina spinala se mai organizeaza in tari precum Ungaria, Cehia, Franta si Germania.

Medicii de aici mai spus ca pentru aceasta recunoastere, personalul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi se pregateste de 5 ani.

“Ne mandrim ca vine lumea sa invete de la noi. Gandindu-ne la reversul medaliei, chiar daca suntem mai in varsta si noi putem invata de la cei tineri. De altfel, la aceste cursuri pot participa si medici, indiferent de varsta. Pana la urma, este o locomotiva la care trebuie sa atasam cat mai multe vagoane”, a declarat dr. Bogdan Costachescu, medic primar neurochirug, conform Agerpres.

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi are cea mai performanta aparatura din tara si cea mai moderna sala de operatii in domeniul neurochirurgiei si chirurgiei spinale din Sud Estul Europei, mai ales dupa ce unitatea medicala a achizitionat la inceputul anului robotul Mazor X, singurul din lume ca versiune.

Cu ajutorul acestui robot, neurochirurgii din Iasi pot opera patologiile traumatice, tumorale sau degenerative, precum si copiii cu deformari ale coloanei. Interventia este minim invaziva si previne erorile umane cu o acuratete de 100%.

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi dispune unele din cele mai avansate sisteme de imagistica intraoperatorie la nivel mondial: O-Arm2, cu ajutorul caruia pot fi operati pacientii cu traumatisme, infectii ale vertebrelor si discurilor sau tumori ale coloanei.

De asemenea aici se gaseste si un sistem de monitorizare neurofunctionala intraoperatorie NIM-Eclipse, precum si o masa de operatie radio-transparenta din fibra de carbon.

Etichete: patologie spinala, spitalul de neurochirugie iasi, cursuri patologie spinala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: