Ministerul Sanatatii din Romania a semnat un memorandum cu Portugalia

08/06/2018

Ministerul Sanatatii din Romania a semnat un memorandum cu Portugalia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-din-romania-a-semnat-un-memorandum-cu-portugalia/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a semnat de curand cu omologul din Republica Portugheza un memorandum de intelegere intre ministerele de resort, care are ca scop dezvoltarea colaborarii in domeniul sanatatii, schimbul de informatii si de bune practici si a modului de administrare al sistemului sanitar.

Documentul mai prevede cooperarea in domeniul resurselor umane si al dezvoltarii sistemelor integrate de ingrijire, cu schimb de experienta in imbunatatirea calitatii tratamentelor medicale in unitatile sanitare.

Schimbul de informatii privind supravegherea si securitatea sanatatii si schimbul de proceduri si bune practici cu privire la notificarea imediata a evenimentelor care afecteaza securitatea sanitara, precum si privind planurile de urgenta, in special in ceea ce priveste pregatirea pentru pandemiile de gripa si controlul sau eradicarea bolilor infectioase, sunt de asemenea, mentionate in documentul semnat miercuri.

Mai mult, Romania si Portugalia vor coopera si in dezvoltarea programelor de donare si transplant de organe.

“Cei doi ministri semnatari ai memorandumului de azi vor stabili un grup de lucru in domeniile de cooperare, care va identifica ariile de interes reciproc in domeniile mentionate in document, dupa care va elabora si va monitoriza punerea in aplicare a planurilor de lucru pentru fiecare domeniu de cooperare”, se precizeaza intr-un comunicat MS.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, face parte din delegatia condusa de premierul Viorica Dancila, care se afla in vizita oficiala in Republica Portugheza miercuri si joi.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: