Participarea Romaniei la cea de-a 66-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

16/09/2016

Participarea Romaniei la cea de-a 66-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/participarea-romaniei-la-cea-de-a-66-a-sesiune-a-comitetului-regional-pentru-europa-al-organizatiei-mondiale-a-sanatatii/

msIn perioada 12-15 septembrie 2016, a avut loc la Copenhaga cea de-a 66-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Evenimentul s-a desfasurat la sediul UN City din capitala daneza si a reunit peste 300 de participanti din 53 de tari, reprezentand exponenti guvernamentali si neguvernamentali.

Romania a fost reprezentata la aceasta reuniune internationala de o delegatie a Ministerului Sanatatii condusa de Dr. Marius Ionut Ungureanu, secretar de stat.

Romania a participat astfel direct la stabilirea cadrului strategic European in domeniul Sanatatii si a abordat aspecte legate de promovarea sanatatii in concordanta cu recomandarile Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatati, precum: promovarea schimbarii stilului de viata, a comportamentelor si conditiilor de mediu si sociale; reorientarea serviciilor de sanatate pentru a dezvolta modele de ingrijire care sa incurajeze promovarea sanatatii; parteneriate intersectoriale pentru activitati mai eficiente de promovare a sanatatii; evaluarea impactului politicilor publice in domeniul sanatatii.

De asemenea, delegatia Romaniei a evidentiat colaborarea foarte buna existenta intre Biroul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii siMinisterului Sanatatii si a anuntat gazduirea celei de a 4-a editie a workshopului ”Autumn School on Health Information and Evidence for Policy-making”, in perioada 24-29 octombrie 2016, la Bucuresti.

Evenimentul, derulat anual, vizeaza sesiuni interactive cu participanti din cadrul OMS si ai statelor membre din Europa pe tema cresterii capacitatii acestora de a colecta si analiza informatii privind sanatatea publica.

Incepand cu anul 2014, Romania are un reprezentant in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa, in persoana profesor dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” si al catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: