Interventii gratuite de reconstructie mamara

08/06/2015

Interventii gratuite de reconstructie mamara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interventii-gratuite-de-reconstructie-mamara/

operatieDe la debut si pana in prezent, Programul National de Reconstructie Mamara se deruleaza in conditii optime si tot mai multe femei beneficiaza de acesta.

Si la Constanta, din luna noiembrie a anului trecut si pana acum, au avut loc 7 operatii de reconstructie mamara la Spitalul Clinic de Urgenta. Aici, interventiile sunt efectuate de o echipa de specialisti si se desfasoara in noul bloc operator, recent dotat cu aparatura de ultima generatie.

Cea mai recenta operatie a fost in cazul unei femei de 45 de ani, care suferite o dubla amputatie dupa ce a fost diagnosticata cu cancer de san.

“Vreau sa transmit tuturor doamnelor care au nevoie de aceasta interventie chirurgicala ca ma pot aborda direct in Clinica de Chirurgie Plastica, fara nici un fel de problema. Nu este nevoie de absolut nimic in afara de cardul de asigurat validat la medicul de familie si de biletul de trimitere. Exista o lista de asteptare, pacientele sunt inscrise si in momentul in care le vine randul sunt operate. Realizam cam doua operatii pe luna. Si ingrijirile postoperatorii sunt foarte importante”, a declarat dr. Bogdan Caraban, seful Sectiei de Chirurgie.

De regula, echipa mixta de evaluare este formata din chirurg plastician, medic oncolog si psihiatru.

“Pacientele au nevoie de aviz oncologic si de aviz psihiatric, pentru a vedea ca sunt stabile din punct de vedere psihic, in asa fel incat sa poata sa suporte aceasta interventie chirurgicala. Pana acum, operatiile au fost reusite“, a mai spus medicul, citat si de Romania Libera.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: