Medicamentele compensate ar putea genera beneficii financiare

24/10/2013

Medicamentele compensate ar putea genera beneficii financiare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamentele-compensate-ar-putea-genera-beneficii-financiare/

medicamente compensateLista medicamentelor compensate ar putea produce beneficii financiare pe termen lung, determinand un impact economic pozitiv de aproximativ 0,5% din produsul Intern Brut. Aceste beneficii economice ar veni ca urmare a mentinerii nivelului de productivitate a pacientilor, conform unui studiu realizat de Institutul de Prognoza al Academiei Romane.

75.000 de ani de viata castigati de pacienti

Conform aceluiasi studiu, medicamentele compensate vor aduce societatii romanesti un beneficiu de 5 ori mai mare decat cheltuielile din urmatorii 3 ani cu actualizarea listei acestora.

Prin investirea in medicamente de ultima generatie, pacientii vor castiga 75.000 de ani de viata activi prin tratarea cu succes a infectiilor.

Ce beneficii economice s-ar putea obtine pe termen lung

Impactul economic pozitiv de aproape 0,5% din produsul Intern Brut precum si efortul suplimentar suportat de stat va depinde de gradul de penetrare a pietei de catre noile molecule si indicatii.

In acest caz, suma suportata de stat ar putea varia intre 216 si 486 milioane de lei.

Studiul realizat de Institutul de Prognoza al Academiei Romane aduce in prim-plan beneficiile obtinute atat de statul roman cat si de pacienti prin actualizarea listei medicamentelor compensate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: