87% dintre medici refuza sa mai faca garzi suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile

03/08/2016

87% dintre medici refuza sa mai faca garzi suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/87-dintre-medici-refuza-sa-mai-faca-garzi-suplimentare-daca-nu-le-sunt-acordate-toate-drepturile/

Federatia Solidaritatea SanitaraPentru a evalua obiectiv amploarea protestului medicilor care efectueaza garzi, Federatia „Solidaritatea Sanitara” a comandat un sondaj ce a avut ca principal obiectiv estimarea numarului de medici care refuza semnarea CIM-urilor cu timp partial pentru garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile, asa cum au fost solicitate in mod public.

Principalele concluzii ale raportului de cercetare cu titlul Evaluarea protestului medicilor care efectueaza garzi din perspectiva oportunitatii obtinerii drepturilor solicitate sunt urmatoarele:

– Cca. 87% dintre medicii care efectueaza garzi au refuzat sau intentioneaza sa refuze incheierea CIM-urilor pentru garzile suplimentare daca nu le sunt acordate toate drepturile, asa cum au fost solicitate in mod public.

– Doar cca. 10% dintre medici declarand ca li s-a propus incheierea acestor contractelor de munca pentru garzile suplimentare.

– Dintre medicii carora li s-a propus deja semnarea CIM-ului cca. 73% au refuzat deja sa faca acest lucru, majoritatea chiar si in contextul presiunilor exercitate de conducerea spitalelor.

– 6,2% dintre medici au indicat existenta presiunilor din partea conducerii spitalelor pentru semnarea CIM-urilor suplimentare. Tinand cont ca astfel de presiuni intra sub incidenta legii penale pe motivul afectarii libertatii muncii, el este suficient de relevant pentru a pune in discutie sesizarea organelor penale.

Cercetarea s-a desfasurat pe un esantion format din 1.000 de medici care efectueaza garzi.

 Rezultatele detaliate ale sondajului, AICI.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: