78 de milioane de euro pentru tratamentele romanilor in strainatate

28/07/2015

78 de milioane de euro pentru tratamentele romanilor in strainatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/78-de-milioane-de-euro-pentru-tratamentele-romanilor-in-strainatate/

contractcCNAS va plati pana la sfarsitul anului  de trei ori mai multi bani decat s-a angajat la inceput pentru servciile medicale de care au beneficiat romanii in strainatate.
 “La inceputul lui 2015 angajamentele de plata stabilite cu partenerii straini pentru serviciile medicale acordate asiguratilor romani in strainatate au fost de aproximativ 25 de milioane de euro. Cu toate acestea, pana la sfarsitul anului vom plati de trei ori mai mult decat ne-am angajat, respectiv aproximativ 78 de milioane de euro (350 de milioane de lei)”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, conform Mediafax.

Datele arata ca in anul 2014, angajamentele de plata fata de furnizorii externi au fost de 48,2 milioane de euro, dar ca pana la sfarsitul anului au fost platite 68,2 milioane de euro, adica cu 20 de milioane de euro mai mult.

Tot conform sefului CNAS, datoria Romaniei la inceputul anului 2015 pentru asistenta medicala acordata asiguratilor romani pe teritoriul UE si al Elvetiei, era de aproximativ 198 milioane de euro.

In aceasta suma intra prestatiile de boala si maternitate acordate in baza cardului european de asigurari sociale de sanatate (CEASS) si a certificatului provizoriu de inlocuire a cardului european de asigurari sociale de sanatate (CIP) precum si cele acordate in baza formularelor europene de deschidere de drepturi pentru resedinta si tratament planificat, respectiv E106, E109, E120, E121/S1, E112/S2, efectuate in perioada 2007 – 2015.

Cele mai mari sume datorate de Romania pentru plata serviciilor medicale sunt catre Germania, unde pana la sfarsitul anului va fi platita suma de 8,7 milioane de euro si Austria, respectiv 3,5 milioane euro.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Webinar medical gratuit | Tratamentul neuropatiei diabetice: direct la tinta

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice