765 de medici, medici dentisti si farmacisti au obtinut certificatele de specialist

06/11/2020

765 de medici, medici dentisti si farmacisti au obtinut certificatele de specialist

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/765-de-medici-medici-dentisti-si-farmacisti-au-obtinut-certificatele-de-specialist/

Un numar de 765 de medici, medici dentisti si farmacisti care au finalizat pregatirea in Rezidentiat au obtinut certificatele de specialist dupa promovarea examenelor organizate de Ministerul Sanatatii.
Pentru acestia, Ministerul Sanatatii a emis deja certificatele de specialist, in urma aprobarii ordinului de ministru, si le-a expediat, prin serviciul de Posta militara catre directiile de sanatate publica.

In acest context, certificatele de specialist pot fi ridicate incepand de astazi de la Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti de catre toti cei care au sustinut examenul in centrul din Bucuresti, iar incepand de saptamana viitoare si din directiile de sanatate publica aflate in teritoriu.

“In urma acestui examen, vom avea 248 noi specialisti in specialitati ca boli infectioase, anestezie –terapie intensiva, medicina de laborator, sanatate publica, medicina, interna radiologie imagistica medicala, medicina de familie care vor creste capacitatea de raspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt si specialisti in domenii de care este nevoie pentru acordarea asistentei medicale pacientilor care nu sunt infectati cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicala, chirurgie medicala, diabet zaharat, neonatologie. Multumesc universitatilor pentru sprijinul acordat in urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, potrivit unui comunicat de presa transmis vineri, 6 noiembrie.

Reamintim ca, Ministerul Sanatatii a organizat in perioada septembrie-octombrie 2020 examenul pentru obtinerea titlului de specialist de catre medici, medici dentisti si farmacisti.

Etichete: medici specialisti, medici rezidentiat, certificate medici specialisti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID