6534 de persoane au solicitat serviciile de ambulanta in ultimele 24 de ore

06/08/2012

6534 de persoane au solicitat serviciile de ambulanta in ultimele 24 de ore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/6534-de-persoane-au-solicitat-serviciile-de-ambulanta-in-ultimele-24-de-ore/

Conform datelor cetralizate de catre Ministerul Sanatatii, prin Centrul operativ pentru situatii de urgenta (COSU), peste 90 persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, iar 6534 au solicitat serviciile de ambulanta in ultimele 24 de ore.In aceasta perioada, numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1427, la nivel national  fiind organizate peste 547 de puncte de prim ajutor.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme,  Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

De asemenea, medicii incurajeaza consumul zilnic de fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: