57% dintre romani dorm mai putin de 7 ore pe noapte

28/11/2011

57% dintre romani dorm mai putin de 7 ore pe noapte

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/57-dintre-romani-dorm-mai-putin-de-7-ore-pe-noapte/

Cercetatorii au descoperit o substanta cerebrala care joaca un rol cheie pentru aparitia starii de somnolenta si pentru mentinerea starii de veghe. Noptile de insomnie ar putea deveni niste amintiri neplacute, relateaza Daily Mail.

O cantitate prea mica din substanta respectiva provoaca adormirea neintentionata, in timp ce o cantitate prea mare creaza insomnii,informeaza romanialibera.ro.

57% dintre romani dorm mai putin de 7 ore pe noapte, conform unui sondaj realizat de revista Reader’s Digest, cu mult sub durata traditionala de 8 ore care este recomandata de majoritatea medicilor. De multe ori, medicamentele care trateaza insomniile nu rezolva problemele pacientilor, ci provoaca efecte secundare, precum ameteala sau chiar dependenta.

Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care iau pastile pentru somn sunt cu 36% mai vulnerabile in fata decesului prematur decat celelalte.

De asemenea, conform specialistilor, lipsa somnului este strans legata de o serie de probleme de sanatate, de la bolile de inima si pierderile de memorie la diabet zaharat.

Un alt studiurealizat pe un esantion de 12.000 de oameni arata ca 51% din adultii chestionati au un somn nelinistit.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: