50% dintre romanii testati au nivelul colesterolului peste limita maxima

25/11/2013

50% dintre romanii testati au nivelul colesterolului peste limita maxima

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/50-dintre-romanii-testati-au-nivelul-colesterolului-peste-limita-maxima/

parkinson1In urma campaniei de testare a nivelului colesterolului in randul romanilor in perioada 1-30 septembrie 2013, statisticile arata ca 52% dintre persoanele testate aveau valori ale colesterolului care depasesc limita maxima de 200 mg/dl. Dintre persoanele depistate cu un nivel ridicat de colesterol, aproximativ 63% erau femei.

90% dintre femei cu nivel ridicat de colesterol cu varsta peste 40 de ani

In urma testarilor nivelului colesterolului in randul populatiei, datele arata ca cele mai multe persoane cu un nivel peste limita maxima erau femei. Dintre acestea, 90% aveau varsta peste 40 de ani.

Un nivel crescut de colesterol s-a observant si in randul barbatilor cu varsta tot peste 40 de ani.

“Asta nu trebuie sa ne descurajeze, ci dimpotriva sa ne incurajeze sa adoptam cateva schimbari simple in stilul de viata: consumul zilnic de fructe si legume, inlocuirea grasimilor animale din alimentatie cu cele nesaturate (uleiuri vegetale, margarine tartinabile de calitate sau peste gras), 30 de minute de activitate fizica moderata in fiecare zi si evitarea fumatului (sau a locurilor in care se fumeaza) pot fi foarte eficiente in lupta impotriva colesterolului crescut”, a precizat conf.dr. Florin Mitu, medic primar cardiolog.

In ce oras s-a inregistrat un numar mare de persoane cu colesterol ridicat

Conform statisticilor, procentul cel mai mare de persoane cu un nivel al colesterolului peste limita maxima s-a inregistrat in Craiova – 69,2%, iar cel mai mic in Bucuresti, 46,2%.

Valori ridicate s-au inregistrat la persoanele testate din Sibiu – 58%, Oradea – 55%, Ploiesti – 54,7%, Constanta, 53,6%, Iasi – 52%, Suceava – 49%, Brasov – 47, 8%, Timisoara – 47%.

Testarea – primul pas in preventie

Testarea periodica a nivelului colesterolului este foarte importanta pentru preventia declansarii sau agravarii starii de sanatate.
Afectiunile pot sa apara in momentul in care colesterolul se depune pe peretii interior ai arterelor, ingreunand circulatia sangelui.

Campania de testare a colesterolului a fost organizata de Becel si Medsana, in timpul careia aproximativ  6000 de romani si-au testat gratuit nivelul colesterolului.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: