50.000 de teste rapide si 10.000 de teste Real Time PCR pentru coronavirus

16/03/2020
50.000 de teste rapide si 10.000 de teste Real Time PCR pentru coronavirus

50.000 de teste rapide si 10.000 de teste Real Time PCR pentru coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/50-000-de-teste-rapide-si-10-000-de-teste-real-time-pcr-pentru-coronavirus/

Victor Costache, ministrul Sanatatii, spune ca la nivel national exista pentru depistarea coronavirusului 10.000 de teste Real Time PCR si 50.000 de teste rapide in depozitele UNIFARM.

“Traim vremuri care nu au mai existat nici in Romania, nici in Europa, nici in lume si trebuie sa avem grija ca procedurile sa nu ne omoare inaintea virusului. (…) In momentul de fata, la nivel national, avem peste 10.000 de tip Real Time PCR iar in paralel avem teste rapide. Numai in depozitele UNIFARM sunt 50.000 de teste rapide. (…) Mai fiabile sunt testele de tip Real Time PCR, numai ca acestea se realizeaza la indicatiile epidemiologice strict. (…) In momentul de fata se face Real Time PCR in Bucuresti, la ‘Victor Babes’, ‘Matei Bals’, Spitalul Militar Central, am deschis un centru in plus la ANSVSA si la Institutul ‘Cantacuzino’. In plus, exista trei centre private. La nivel national avem la Iasi, Craiova, Constanta, Cluj, Timisoara”, a declarat Costache, citat de Agerpres.

Continut educational:

De asemenea, el a precizat ca se desfasoara ancheta epidemiologica in cazul tuturor celor infectati cu noul tip de coronavirus.

“In faza doi extindem aceste internari in reteaua de pneumologie, avand in vedere ca este un virus cu tropism respirator si mai ales din cauza complicatiilor, sunt din sfera aparatului respirator, iar in faza trei, pe care vrem sa o intarziem cat mai mult, vom merge spre celelalte spitale – spre spitalele mari de urgenta. (…) Am avut peste 40.000 de intrari in tara care ne-au si adus virusul in Romania. Este de precizat ca avem ancheta epidemiologica la toti cei pozitivi de COVID din Romania si 94% sunt veniti din Italia sau contacti ai acelora”, a mai precizat ministrul Sanatatii.

Etichete: teste coronavirus, test covid-19, testare coronavirus, preventie coronavirus, masuri coronavirus, victor costache

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: