50.000 teste gratuite pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C

30/01/2013

50.000 teste gratuite pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/50-000-de-teste-gratuite-pentru-depistarea-infectiei-cu-virusul-hepatitei-c/

Sub sloganul “Hepatita C nu doare. Doar ucide”, Alianta Pacientilor cu Afectiuni Cronice (APCR), impreuna cu Institutul National de Boli Infectioase ”Prof. Dr. Matei Bals”, cu sustinerea laboratoarelor Bioclinica, Radio Romania si Roche Romania, au  lansat o campanie de testare pentru depistarea infectiei cu virusul hepatitei C. 

Astfel, au fost puse la dispozitia celor interesati 50.000 de teste gratuite de depistare a infectiei cu virusul hepatitei C. Persoanele interesate se pot adresa laboratorului Institutului National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” sau celui mai apropiat laborator Bioclinica sau partener, solicitand testul gratuit de depistare a anticorpilor anti-HCV.
Estimarile specialistilor arata ca varful epidemiei de hepatita C in Romania va fi atins in jurul anului 2020, din cauza cumularii pacientilor infectati inainte de anul 1989 cu persoanele nou infectate prin utilizarea de droguri intravenoase, piercing sau tatuaje. “Aceasta campanie are ca scop depistarea precoce a infectiei cu virusul hepatitei C, avand in vedere ca hepatitele virale cronice au un impact deosebit asupra starii de sanatate a populatiei, in special pe termen mediu si lung, si asta din cauza consecintelor pe care le au daca raman netratate: ciroza hepatica si cancerul hepatic. Pentru a preveni aceste consecinte, este esential sa diagnosticam cat mai devreme si sa tratam corect si la timp hepatita cronica C”, a declarat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: