5 milioane de euro pentru incurajarea consumului de fructe

01/04/2013

5 milioane de euro pentru incurajarea consumului de fructe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/5-milioane-de-euro-pentru-incurajarea-consumului-de-fructe/

poza consum de fructeRomania a obtinut fonduri europene in valoare de cinci milioane de euro pentru desfasurarea unui program care sa incurajeze consumul de fructe in randul elevilor,  in perioada 2013-2014.

Romania a obtinut suma de 4.932.400 euro din totalul de 88,89 milioane euro destinat acestui program, pentru anul scolar 2013-2014, prin decizia de punere in aplicare a Comisiei Europene din data de 26 martie 2013. Aceasta a a stabilit alocarea definitiva a ajutorului Uniunii Europene catre statele membre in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe in scoli. Cu aceasta valoare, bugetul Romaniei se ridica la nivelul bugetelor alocate Cehiei (4.198.880 euro), Frantei (4.750.000 euro), Spaniei (4.486.907 euro) si Ungariei (4.528.653 euro)”, este precizat intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, citat de Agerpres.

Programul are drept obiectiv principal educarea elevilor in ceea ce priveste adoptarea unei alimentatii sanatoase, care sa includa fructe si legume proaspete si din care sa fie eliminate alimentele nocive, precum cele bogate in grasimi si zaharuri.

In Romania toate scolile cu clasele pregatitoare si ciclurile primar si gimnazial vor participa la program, iar autoritatile locale se vor ocupa de achizitia si distributia fructelor, precum si cu actiunile necesare pentru implementarea programului. Distributia fructelor se va desfasura timp de maximum 100 de zile, incepand cu luna noiembrie 2013. Numarul estimat al scolilor care vor fi implicate in program este de peste 7.500, acestea insumand aproximativ 1,7 milioane de elevi.

Acest program a fost implementat in Romania incepand cu al doilea semestru al anului scolar 2009-2010.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Personalul de pe ambulanta va protesta la nivel national daca premierul Orban nu invita sindicatele la discutii

Comisarul european pentru sanatate solicita statelor UE sa impuna restrictii pentru combaterea pandemiei

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si luare de mita.

Creste numarul cazurilor de infectii respiratorii acute | Un caz confirmat de gripa

Tataru: Romania este pregatita sa primeasca doua tipuri de vaccin anti-Covid