43.000 lei imputati medicilor de familie pentru retete eliberate

17/03/2014

43.000 lei imputati medicilor de familie pentru retete eliberate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/43-000-lei-imputati-medicilor-de-familie-pentru-retete-eliberate/

Personalul sanitar scos din randul bugetarilorIn urma auditului financiar realizat de Curtea de Conturi din Caras – Severin, 43.000 de lei au fost imputati medicilor de familie din cinci cabinete medicale individuale si doua societati medicale. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a inaintat actiune judecatoreasca de vreme ce medicii de familie refuza sa plateasca aceste sume considerate incorecte.

Centre de permanente organizate peste nivelul aprobat

Curtea de Conturi din Caras – Severin a precizat ca suma imputata reprezinta cheltuieli administrative efectuate de cabinetele medicilor de familie pentru organizarea unor centre de permanenta (garzi) peste nivelul aprobat.

42 de retete pentru afectiuni oncologige eliberate fara drept

Curtea de Conturi a sesizat ca 42 de retete pentru afectiuni oncologice au fost eliberate fara drept de catre medicii de familie.

“Au fost eliberate si medicamente pensionarilor care au declarat ca au venituri de sub 700 lei, Curtea de Conturi a stabilit 14.609 lei, iar noi am imputat 21.633 lei medicilor de familie si 3600 lei asiguratilor. Suma imputata de noi este mai mare pentru ca am aplicat masura pentru intreaga reteta, nu doar suma compensata constatata, pentru ca medicii nu aveau declaratia obligatorie luata de la respectivii pacienti potrivit careia nu au alte venituri”, a precizat Tudorita Nicula, presedinte-director general al CJAS Caras-Severin.

43.000 imputati pentru medicamente prescrise pacientilor internati

Curtea de Conturi Caras-Severin a sesizat de asemenea ca medicii de familie au prescris medicamente pacientilor internati in spital in valoarea de aproximativ 54.000 de lei.

CJAS a imputat medicilor de familie suma de 43.000 de lei, diferenta constand in retetele eliberate la externare.

Peste 2000 de lei au fost imputati si pacientilor care nu au declarat ca sunt internati in spital atunci cand li s-a prescris medicamente de catre medicul de familie.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala