420 de candidati incrisi la concursul de rezidentiat din 20 mai 2012

07/05/2012

420 de candidati incrisi la concursul de rezidentiat din 20 mai 2012

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/420-de-candidati-incrisi-la-concursul-de-rezidentiat-din-20-mai-2012/

Anul aceasta , Ministerul Sanatatii a hotarat organizarea unui nou concurs de intrare in rezidentiat, avand in vedere ca un procent important, de aproximativ 40%  din posturile scoase la concurs in sesiunea din 20 noiembrie 2011, au ramas neocupate. Cele mai multe locuri /posturi ramase neocupate au fost in specialitatile in care se inregistreaza un deficit de cadre medicale in sistemul sanitar: medicina de urgenta, neonatologie, A.T.I., pediatrie.

La sesiunea de rezidentiat din 20 mai a.c. organizata de Ministerul Sanatatii  s-au inscris 420 de candidati. 95 dintre acestia concureaza pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar  restul de 325 au optat pentru  cele  318 posturi vacante.

Concursul de rezidentiat se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.

Listele cu repartiţia candidatilor in sali vor fi afisate cu 24 de ore inainte de inceperea concursului.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebari.

Ocuparea locurilor în specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut,in limita locurilor publicate. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare judet in parte. Medicii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata de pregatire prin rezidentiat, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile de pregatire.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: