42 cazuri de meningita virala la Suceava

14/06/2012

42 cazuri de meningita virala la Suceava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/42-cazuri-de-meningita-virala-la-suceava/

Conform unui raport al Institutului National de Sanatate Publica(INSP), transmis astazi Ministerului Sanatatii in judetul Suceava se inregistreaza un numar 42 de cazuri de meningita virala.

Aceste cazuri au fost inregistrate in ultimele doua saptamani in colectivitati de copii scolari si prescolari din municipiul Suceava.

Pana sambata, 16 iunie a.c. s-au inregistrat 42 cazuri de meningita virala la nivelul intregului judet.

In Municipiul Suceava au fost depistate 36 cazuri, din care 18 cazuri (17 copii si un adult) au fost intr-un focar dintr-o gradinita din municipiu; alte 10 cazuri au fost secundare in colectivitati de copii scolari si prescolari din orasul Suceava. 

Investigatiile de laborator  preliminare de la focarul initial din municipiul Suceava sugereaza imbolnavirea cu enterovirusuri.Enterovirusurile circula in sezonul cald (primavara-vara) si se transmit pe cale fecal-orala prin maini murdare, alimente si  obiecte contaminate, mai ales in colectivitatile de copii, transmiterea fiind favorizata de deficiente de igiena personala (spalatul mainilor).

Directia de Sanatate Publica Suceva a intensificat supravegherea epidemiologica la nivelul judetului in special  in colectivitatile de copii, pentru a identifica precoce alte eventuale cazuri; de asemenea au fost efectuate activitati de dezinfectie in colectivitatile de copii si au fost facute instruiri  igienico-sanitare cu personalul acestor institutii.Conform raportului INSP, la nivelul national nu se inregistreaza in nici un caz o epidemie de meningita virala.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19