4 milioane de infectii intraspitalicesti se inregistreaza anual in UE

06/05/2014

4 milioane de infectii intraspitalicesti se inregistreaza anual in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/4-milioane-de-infectii-intraspitalicesti-se-inregistreaza-anual-ue/

washing-handsIn cadrul campaniei globale “Salveaza vieti. Spala – te pe maini!” a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Institutul National de Boli Infectioase “Prof.dr. Matei Bals” cu sustinerea ministerului Sanatatii a organizat pe 5 mai 2014 prima conferinta nationala cu acelasi nume. Principalul obiectiv al conferintei a fost de a trage un semnal de alarma asupra importantei igienei mainilor personalului medical atunci cand acorda ingrijiri pacientului.

Preventia infectiilor poate fi prevenita prin igiena mainilor

Conferinta nationala “Salveaza vieti. Spala-te pe maini!” a atras atentia asupra importantei igienei mainilor ca prim pas in preventia si controlul infectiilor asociate ingrijirii medicale.

La nivel mondial, prin actiunile desfasurata de OMS, 40 de tari si regiuni au implementat campanii pentru igiena mainilor.
In 2012, peste 15.000 de spitale au raspuns campaniei de preventie a infectiilor prin igiena mainilor, insumand peste 13 milioane de persoane din sistemul medical.

37.000 de decese in UE cauzate anual de infectiile intraspitalicesti

Cele mai frecvente infectii intraspitalicesti care au cauzat un numar major de decese au fost infectii urinare, infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale plagilor chirurgicale, bacteriemii, septicemii, infectii cutanate.

Conform ECDC Surveillance report 2010, 2011, 7% dintre bolnavii care au fost internati mai mult de doua zile la o sectie de terapie intensiva au dezvoltat o pneumonie.

Peste 90% dintre cazurile de pneumonii au fost asociate cu ventilatia mecanica.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: