35 000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire, vaccinate gratuit

14/11/2011

35 000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire, vaccinate gratuit

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/35-000-de-persoane-cu-risc-ridicat-de-imbolnavire-vaccinate-gratuit/

Aproape 35.000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire au fost vaccinate gratuit in cadrul campaniei de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii, anunta un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit acestuia, au fost imunizate cu prioritate persoanele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Astfel, in perioada 30 octombrie -6 noiembrie 2011, numarul total de infectii respiratorii acute a fost de 84 154, cu 10,6% mai mic decat in saptamana precedenta, conform raportului transmis de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

De altfel, numarul cazurilor compatibile clinic cu gripa inregistrate la nivel national a fost comparabil cu cel inregistrat in saptamana precedenta (83 fata de 80). Pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii va achizitiona 1 milion doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire in cadrul campaniei de vaccinare gratuita antigripala din sezonul 2011-2012.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: