28 de cazuri de meningita si un deces

12/08/2015

28 de cazuri de meningita si un deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/28-de-cazuri-de-meningita-si-un-deces/

42 cazuri de meningita virala la SuceavaZeci de cazuri de meningita in Romania, in ultimele luni. O fetita a murit.

“Pana in 1 august au fost confirmate 28 de cazuri de meningite meningococice. Media imbolnavirilor din ultimii patru ani s-a situat undeva in jurul a 63 de cazuri”, a declarat Oana Grigore, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii, citata de Medifax.

Anul trecut, in acelasi interval de timp au fost inregistrate 43 de cazuri de meningite meningococice, iar pe parcursul intregului an au fost 71 de cazuri si niciun deces.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, duminica, la scurt timp dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti, unde a fost diagnosticata cu meningita meningococica.

Fetita, Arina Prunariu, avea varsta de 11 ani. Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact ea in tabara unde micuta se afla cand a inceput sa se simta rau, au fost consultati la Institutul “Matei Bals”. Pana acum nu a fost depistat niciun alt caz de meningita in acest grup. Medicii ii tin pe copii sub observatie.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul nepoatei lui Dumitru Prunariu, in urma unei sesizari transmise de Spitalul Colentina.

“La Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a fost constituit, in urma sesizarii formulate de catre Spitalul Clinic Colentina, un dosar in care se efectueaza cercetari in legatura cu decesul minorei P.A.C. (in varsta de 11 ani), fiind inceputa urmarirea penala cu privire la fapta. Din primele cercetari a rezultat faptul ca, la data de 9 august 2015, minora a fost internata in cadrul Institutului National de Boli Infectioase Doctor Matei Bals, data la care a survenit decesul acesteia. Cercetarile continua pentru elucidarea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza”,  scrie intr-un comunicat de presa.

Medicii legisti urmeaza sa faca lumina in acest caz.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Proiect: Grup tehnic pentru elaborarea criteriilor de autorizare a unitatile care fac teste RT-PCR

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri

Citu, despre angajatii de la Ambulanta: Sunt un exemplu pentru noi toti

Sanitas: Lipsa dialogului social este un lucru acut in Romania

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021