23 noiembrie – Concursul pentru rezidentiat

13/10/2014

23 noiembrie – Concursul pentru rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/23-noiembrie-concursul-pentru-rezidentiat/

copii-cu-dislexieMinisterul Sanatatii va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Conform Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, concursul se desfasoara in centrele universitare: Bucuresti pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si in Capitala si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta;. Cluj-Napoca pentru posturile publicate in judetele Alba, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru locurile publicate in centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea. Craiova pentru posturile publicate in judetele Brasov, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea.

De asemenea, concursul va fi sustinut si in: Iasi pentru posturile publicate in judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea si pentru locurile publicate in centrele universitare Iasi si Galati; Targu Mures pentru posturile publicate in judetele Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si pentru locurile publicate in centrele universitare Targu Mures si Sibiu; Timisoara pentru posturile publicate in judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timisoara si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad.

Candidatii de la ministerele cu retea sanitara proprie si cei pentru Ministerul Educatiei Nationale vor sustine concursul numai in centrul universitar Bucuresti.

Centrele universitare care organizeaza concursul desemneaza comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universitatii.

In cazul in care intr-un centru universitar se vor constata incalcari flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sanatatii isi rezerva dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situatie in care concursul va fi reluat in acelasi centru, pe cheltuiala universitatii de medicina si farmacie respective.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Cele 200 de intrebari de concurs sunt de doua tipuri, astfel: 25% din total sunt intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5, se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; 75% din total sunt intrebari tip complement multiplu, cu 2 — 4 raspunsuri corecte.

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare. Aceasta proba consta in 100 de intrebari din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat. Aceasta proba are loc in ziua de sambata, 29 noiembrie, in centrul universitar in care s-a desfasurat concursul.

Lista locurilor scoase la concurs la Rezidentiat 2014 – conform site-ului site-ului Ministerului Sanatatii http://rezidentiat.ms.ro/

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: