In 2014, peste 100 de transplanturi renale realizate la Fundeni

03/10/2014

In 2014, peste 100 de transplanturi renale realizate la Fundeni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/2014-peste-100-de-transplanturi-renale-realizate-la-fundeni/

Ziua Nationala a Transplantului in RomaniaAnul acesta, pana in prezent, la Institutul Clinic s-au realizat 115 transplanturi la Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni.

“Centrul este unul dintre cele mai mari din Europa. Formam nu numai specialisti pentru Romania, formam si specialisti europeni. In centrul nostru sunt acoperite toate cererile. Centrul este capabil in momentul de fata sa acopere singur toata patologia”, a declarat Ioanel Sinescu, seful centrului, citat de Agerpres.

Academicianul mai afirma ca toate cererile pe care le primeste Ministerul Sanatatii de tratament in strainatate pentru afectiunile renale “in mod normal nu au niciun fel de justificare”.

Asta pentru ca, aduga el, centrul are specialisti instruiti in strainatate.

“Putem sa rezolvam absolut tot, in asa fel incat cererea de plecare in strainatate poate fi o dorinta personala, dar nu o necesitate din punctul de vedere al sistemului medical din Romania. In fiecare moment vin pacienti din toata tara care nu pot fi rezolvati in alte clinici sau centre”,mai spune acesta.

In perioada 2004-2013 au fost realizate 1.002 transplanturi.

Pe parcursul anului trecut, aici s-au facut 3.173 de interventii deschise, unele de o mare complexitate, de exemplu in cancerul de rinichi.

Institutul Clinic Fundeni aniverseaza 55 de ani, iar manifestarile prilejuite de aceasta aniversare au loc  pana la finalul acestei saptamani.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: