200.000 de profesionisti din sanatate se afla in greva japoneza

15/10/2013

Greva japoneza a profesionistilor din sistemul sanitar a fost declansata luni si va fi urmata in luna noiembrie de o greva de avertisment si de greva generala, conform declaratiilor lui Marius Sepi, prim-vicepresedinte al Federatiei Sanitas. Profesionistii din sanatate isi doresc ca procentul din PIB alocat Sanatatii sa creasca pana in anul 2016 la 6%.

Greva japoneza pe termen nelimitat

Incepand de luni, 200.000 de profesionisti din sistemul sanitar se afla in greva japoneza pe termen nelimitat. Dupa greva japoneza, actiunile de protest vor continua in noiembrie cu declansarea grevei de avertisment si a grevei generale.

Pentru declansarea grevei generale, profesionistii din Sanatate au nevoie de aproximativ 105.000 de semnaturi. In prezent, au fost stranse doar 42.000.

Care sunt revendicarile profesionistilor in sanatate

Cresterea PIB-ului la 6% si Legea salarizarii personalului medical se numara printre revendicarile principale ale profesionistilor.

“Noi dorim ca procentul din PIB alocat Sanatatii sa creasca la 6% pana in 2016, cu o majorare graduala in fiecare an. De asemenea, cerem sa fie elaborata o Lege a salarizarii pentru intreg personalul medical, de la medici si asistente, pana la infirmiere si biochimisti”, a precizat Marius Sepi.

In vederea dezbaterii acestor revendicari, este organizata marti, ora 16.00, o intalnire cu Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

28 de medici de familie din Covasna se apropie pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini