168 de pacienti cu HIV/SIDA au murit anul trecut

03/03/2016

168 de pacienti cu HIV/SIDA au murit anul trecut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/168-de-pacienti-cu-hivsida-au-murit-anul-trecut/

Cercetatorii Merck au publicat un studiu prin care au demonstrat potentialul de eradicare al virusului HIV din organism168 de persoane cu HIV/SIDA au murit in cursul anului trecut, in Romania, scrie intr-un comunicat Institutul “Prof. Dr. Matei Bals”

“La nivel national, din cele 698 de cazuri noi de infectie cu HIV/SIDA identificate in anul 2015 au fost depistate 370 de persoane infectate cu HIV si 328 de persoane diagnosticate cu SIDA. De asemenea, din numarul total de pacienti diagnosticati cu HIV/SIDA, in cursul anului 2015 s-a inregistrat un numar de 168 decese”, scrie intr-un comunicat de presa.

Cele mai multe cazuri de infectie cu HIV/SIDA — 280 — au fost depistate anul trecut in judetul Ilfov, a mai precizat institutul.

“Conform monitorizarilor, in judetul Ilfov au fost depistate cele mai multe cazuri de infectie cu acest tip de virus — 280 de persoane, iar cele mai putine in judetul Covasna — un singur caz. Din numarul total de cazuri noi identificate pe parcursul anului trecut, 27% sunt femei, iar 73% barbati. Desi calea de transmitere cea mai des intalnita continua sa fie cea heterosexuala (peste 50% dintre cazuri, in scadere fata de anul 2007 cand procentul se ridica la aproape 78%), consumul de droguri injectabile reprezinta calea de transmitere cu cea mai ingrijoratoare evolutie din ultimii ani”, mai scrie in comunicat, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, daca in anul 2010 rata de infectie cu HIV se situa sub procentul de 3%, in numai doi ani cazurile identificate la utilizatorii de droguri injectabile s-au inmultit pana la 30%.

Cu toate ca, in prezent, valoarea procentului de transmitere a HIV prin consumul de droguri pe cale intravenoasa a scazut la 20%, medicii specialisti atrag atentia asupra riscurilor si efectelor nocive la care se expun persoanele din aceasta categorie, in special tinerii cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: