Stiri medicale

150 000 de pacienti cu diabet zaharat in Romania

Data ultimei actualizari: 17/03/2014

La aniversarea a 20 de ani de la deschiderea Sectiei de Nefrologie si dializa din cadrul Institutului National de diabet, nutritie si boli metabolice “N.Paulescu”, conf.dr. Cristian Serafinceanu a precizat ca in Romania se estimeaza un numar de 150.000 de bolnavi cu diabet zaharat si boala renala avansata.

3000 de pacienti cu diabet zaharat au fost initiati pe hemodializa si dializa peritoneala

Conf.dr. Cristian Serafinceanu a descris situatia pacientilor internati la Sectia de Nefrologie si dializa drept una dificila, ca urmare a varstei si a statutului familial dificil.

“Pacientii nostri sunt pacienti dificili, sunt pacienti, cum spuneam odata, sarci, batrani, bolnavi si singuri. Sunt dezinserati majoritatea din punct de vedere social, din punct de vedere familial, iar noi incercam sa le asiguram o calitate a vietii cat de cat compatibila cu conditia umana”, a precizat cu conf.dr. Cristian Serafinceanu.

In cei 20 de ani de cand s-a infiintat     Sectia de Nefrologie si dializa, peste 3000 de pacienti cu diabet zaharat au fost initiati pe hemodializa si pe dializa peritoneala.

150 000 de pacienti cu boala renala in Romania

Din cei 150 000 de pacienti cu diabet zaharat si boala renala avansata, maxim 1% sunt in evidenta cuiva, conform estimarilor lui conf.dr. Cristian Serafinceanu.

“Noi avem cam 800 – 1000 in evidenta, restul cred ca sunt imprastiati prin centrele din tara”, a precizat conf.dr. Cristian Serafinceanu.

Sectia de Nefrologie si dializa de la Institutul National de diabet, nutritie si boli metabolice “N.Paulescu” este printre putinele din Europa specializate in diagnosticul si tratamentul pacientilor cu boala cronica de rinichi diabetica.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.