150 000 de pacienti cu diabet zaharat in Romania

17/03/2014

150 000 de pacienti cu diabet zaharat in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/150-000-de-pacienti-cu-diabet-zaharat-romania/

La aniversarea a 20 de ani de la deschiderea Sectiei de Nefrologie si dializa din cadrul Institutului National de diabet, nutritie si boli metabolice “N.Paulescu”, conf.dr. Cristian Serafinceanu a precizat ca in Romania se estimeaza un numar de 150.000 de bolnavi cu diabet zaharat si boala renala avansata.

3000 de pacienti cu diabet zaharat au fost initiati pe hemodializa si dializa peritoneala

Conf.dr. Cristian Serafinceanu a descris situatia pacientilor internati la Sectia de Nefrologie si dializa drept una dificila, ca urmare a varstei si a statutului familial dificil.

“Pacientii nostri sunt pacienti dificili, sunt pacienti, cum spuneam odata, sarci, batrani, bolnavi si singuri. Sunt dezinserati majoritatea din punct de vedere social, din punct de vedere familial, iar noi incercam sa le asiguram o calitate a vietii cat de cat compatibila cu conditia umana”, a precizat cu conf.dr. Cristian Serafinceanu.

In cei 20 de ani de cand s-a infiintat     Sectia de Nefrologie si dializa, peste 3000 de pacienti cu diabet zaharat au fost initiati pe hemodializa si pe dializa peritoneala.

150 000 de pacienti cu boala renala in Romania

Din cei 150 000 de pacienti cu diabet zaharat si boala renala avansata, maxim 1% sunt in evidenta cuiva, conform estimarilor lui conf.dr. Cristian Serafinceanu.

“Noi avem cam 800 – 1000 in evidenta, restul cred ca sunt imprastiati prin centrele din tara”, a precizat conf.dr. Cristian Serafinceanu.

Sectia de Nefrologie si dializa de la Institutul National de diabet, nutritie si boli metabolice “N.Paulescu” este printre putinele din Europa specializate in diagnosticul si tratamentul pacientilor cu boala cronica de rinichi diabetica.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19