12 ani de “Ziua Medicului de Familie” sarbatoriti de Formaremedicala.ro prin activitati stiintifice

06/07/2011

12 ani de “Ziua Medicului de Familie” sarbatoriti de Formaremedicala.ro prin activitati stiintifice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/12-ani-de-%e2%80%9cziua-medicului-de-familie%e2%80%9d-sarbatoriti-de-formaremedicala-ro-prin-activitati-stiintifice/

Bucuresti, 6 iulie 2011 – Formaremedicala.ro a sarbatorit pe 4 iulie “Ziua Medicului de Familie”, alaturi de cei 11.800 de medici de familie din intreaga tara.Pentru a marca acest moment aniversar, formaremedicala.ro s-a implicat in promovarea celor mai importante noutati medicale in cadrul celei de-a a X-a editii a conferintei “Zilele Medicului de Familie”, una dintre manifestarile cu traditie indelungata dedicate acestei comunitati.

In cea de-a treia zi a conferintei nationale de medicina de familie “Zilele Medicului de Familie”, Formaremedicala.ro a sustinut o prelegere dedicata e-learning-ului medical, cea mai moderna metoda de perfectionare profesionala, si primului program de e-learning pentru medicii de familie din Romania, contribuind alaturi de organizatori la dezvoltarea competentelor participantilor. In acest fel, medicii de familie prezenti au aflat ca accesand www.formaremedicala.ro printr-o simpla conectare la Internet isi pot extinde gratuit, din orice zona a tarii, cunostintele in arii de patologie variate, pot obtine puncte EMC prin absolvirea cursurilor interactive de pe platforma si pot avea acces la articole cu informatii medicale de actualitate.

Pe langa datele oferite pe durata prelegerii, la standul formaremedicala.ro, participantii la conferinta au avut ocazia de a-si face gratuit conturi de utilizator, de a asista la lectii demonstrative de prezentare a platformei Formaremedicala.ro si a modulelor de curs si de a obtine detalii suplimentare despre acest instrument deja larg utilizat in comunitatea medicilor de familie.

“Interesul de care s-a bucurat platforma de e-learning www.formaremedicala.ro si receptivitatea aratata de medicii prezenti la conferinta «Zilele Medicului de Familie» fata de perfectionarea prin cursuri online demonstreaza nevoia lor de a avea instrumente dedicate care sa-i tina la curent cu ultimele noutati medicale, in ciuda lipsei de timp si de resurse. Formaremedicala.ro a fost lansata tocmai pentru a sprijini nevoia medicilor de familie de a-si extinde competentele profesionale, pentru a oferi pacientilor ingrijire medicala de cea mai buna calitate. Faptul ca in doar 3 luni de la lansare 2.000 de medici de familie s-au inscris deja la cursurile online disponibile si ca autorii acestor cursuri se numara printre vorbitorii celor mai importante conferinte dedicate acestei comunitati arata ca proiectul formaremedicala.ro reprezinta un sprijin real in activitatea profesionala a medicilor de familie din Romania”, a declarat Dr. Rodica Tanasescu – Presedinte SNMF si sustinator al proiectului FormareMedicala.ro.

Conferinta nationala de medicina de familie “Zilele Medicului de Familie”, s-a derulat la Iasi intre 30 iunie – 3 iulie 2011 sub titlul “Servicii de calitate in medicina de familie oportunitati si riscuri” si a reunit aproximativ 700 de medici de familie din intreaga tara. Pe durata celor 4 zile de prelegeri si dezbateri participantii au discutat despre cele mai importante probleme cu care se confrunta in prezent medicina de familie si au aflat detalii despre ultimele descoperiri, tehnici si instrumente de perfectionare din domeniul medical.

Conferinta este organizata in fiecare an pentru a marca “Ziua Medicului de Familie”, sarbatorita pe 4 iulie. Ziua Medicului de Familie a devenit o data recunoscuta oficial in urma initiativei lansate in 1999 de Societatea Nationala de Medicina Familiei. Incepand cu acel an, 4 iulie a devenit ziua ce aminteste de rolul central pe care medicul de familie il are in cadrul sistemului romanesc de sanatate si este marcata prin organizarea de manifestari stiintifice in intreaga tara.

autor

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: