10 pagini Facebook pentru medicii de familie

09/02/2012

10 pagini Facebook pentru medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/10-pagini-facebook-pentru-medicii-de-familie/

pagini facebook medici de familieFacebook este una dintre cele mai utilizate platforme social media in Romania, cu peste 4,4 milioane de utilizatori inregistrati in luna februarie a acestui an. Acest numar impresionant reprezinta o penetrare a populatiei din tara noastra de peste 20%, Facebook ajungand la peste 60% dintre internautii romani.

Facebook este astfel unul dintre cele mai eficiente canale de conversatie cu romanii ce isi petrec timpul online. Nu e de mirare ca aici se gasesc resurse utile, potentiali pacienti, metode de perfectionare si comunitati in care medicii de familie pot schimba impresii si sfaturi.

Dintre toate paginile existente pe Facebook ce au ca zona de interes sanatatea, medicina sau medicina de familie, cele 10 pe care vi le propunem sunt cele cu care orice medici de familie trebuie sa isi inceapa prezenta pe populara retea de socializare.

1.  SNMF

Nu exista loc mai bun de pornire decat pagina Societatii Nationale de Medicina Familiei, acesta concentrandu-se in primul pe activitatea medicilor de familie. Veti gasi aici stiri privind activitatea medicilor de familie, evenimente medicale, conferinte si programe de perfectionare.

2. BMJ.ro

Editia romaneasca a British Medical Journal este publicata de ceva timp, fiind o resursa excelenta pentru articole si informatii medicale interesante. Va recomandam pagina lor de Facebook pentru a afla cand apar noile numere si ce informatii interesante contin.

3. Reteaua Medicala

O pagina extrem de activa, ce directioneaza atat medicii de familie, cat si pacientii, catre informatii interesante, articole ce dezbat probleme de sanatate mai mult sau mai putin cunoscute, catre sfaturi utile si pareri avizate. Retaua Medicala publica frecvent articole scrise de medici de familie, materiale extrem de relevante pentru activitatea din cabinet.

4. Medic de familie

O comunitate cu cateva sute de membri dedicata strict medicilor de familie. Pagina recomanda materiale interesante ce tin de activitatea medicilor de familie, interactiunea si comunicarea lor cu pacientii, realizarile lor, precum si sfaturi practice pentru pacienti, incercand sa ii aduca pe acestia mai aproape de medicii lor.

5. Televiziunea Medicala

Pagina de Facebook al unui post TV online dedicat medicinei si sanatatii. Veti gasi aici ultimele materiale video si cele mai noi articole publicate. Televiziunea Medicala are o sectiune ampla dedicata medicilor de familie pe care va invitam sa o vizitati.

6. Medica Academica

Aici veti gasi cele mai noi articole si evenimente Medica Academica, o revista medicala de prestigiu ce promoveaza excelenta in medicina. Publicata de Tarus Media, pagina de Facebook va va ajuta sa stati la curent cu povestile de success ale medicilor din Romania.

7. NEJM

New England Journal of Medicine este o publicatie medicala extrem de valoroasa. Cunoscatorii limbii engleze o vor gasi extrem de utila in a sta la curent cu noile descoperiri, realizari si probleme dezbatute la nivel mondial. O resursa excelenta pentru lumea medicala in general.

8. ContraBoli

ContraBoli.ro este una dintre cele mai populare pagini de Facebook din segmentul medical. Cu peste 5000 de fani, publica articole interesante ce abordeaza aspecte diverse din medicina, informand si sfatuind medicii si pacientii. Este de asemenea o comunitate extrem de activa, cu actualizari frecvente si discutii interesante.

9. i-medic.ro

Site de informare si comunitate medicala in acelasi timp, i-medic.ro publica articole medicale ce analizeaza boli si afectiuni, impreuna cu semnele si simptomele lor, precum si un dictionar medical actualizat frecvent.

10. FormareMedicala.ro

Pagina de Facebook a FormareMedicala.ro informeaza medicii de familie despre stirile din domeniu ce ii afecteaza direct, despre articolele medicale sau de business publicate pe portalul nostru, si beineinteles ii tine la curent cu cele mai noi cursuri online gratuie de educatie medicala continua, mentionand de fiecare data si numarul de credite EMC acordate. Pagina, ca si portalul, isi propune sa sustina activitatea medicilor de familie, sa le prezinte resurse utile si interesante si sa ii tina la curent cu toate noutatile medicale relevante.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: