Stiri medicale

10% dintre decesele copiilor sub un an au loc la domiciliu

Data ultimei actualizari: 12/04/2013

Potrivit statisticilor furnizate de Ministerul Sanatatii, 10% dintre decesele la copiii sub un an au loc la domiciliu, iar 15-17% au loc in spital.

“Un numar foarte mare de copii sub un an decedeaza fara sa fie asistati de un medic. Este un procent foarte mare, iar eu ca pediatru nu pot sa vad decat ca acest segment sa fie dezvoltat”, a precizat¬†Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Se doreste astfel o supraveghere a gravidei si a sugarului. In acest mod , vor putea fi depistate mai bine bolilele in randul micutilor.

“Medicii de familie spun ca nu au posibilitatea sa faca o supraveghere a nou-nascutului. Este vorba despre o supraveghere aproape zilnica care necesita un cadru specializat pe aceasta problema. Este vorba de educatie nu numai de depistare a bolii”, a mai explicat ministrul Sanatatii.

O alta varianta in acest sens o presupune solicitarea unui ajutor din partea autoritatilor locale. “Ma gandesc la modelul mediatorului sanitar si am vrea sa imbunatatim cu ajutorul acestora serviciile de sanatate pentru copii si gravide”, a mai spus ministrul.

 
Autor: Oana Ciornia

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.