10% dintre decesele copiilor sub un an au loc la domiciliu

05/09/2011

10% dintre decesele copiilor sub un an au loc la domiciliu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/10-dintre-decesele-copiilor-sub-un-an-au-loc-la-domiciliu/

Potrivit statisticilor furnizate de Ministerul Sanatatii, 10% dintre decesele la copiii sub un an au loc la domiciliu, iar 15-17% au loc in spital.

“Un numar foarte mare de copii sub un an decedeaza fara sa fie asistati de un medic. Este un procent foarte mare, iar eu ca pediatru nu pot sa vad decat ca acest segment sa fie dezvoltat”, a precizat Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Se doreste astfel o supraveghere a gravidei si a sugarului. In acest mod , vor putea fi depistate mai bine bolilele in randul micutilor.

“Medicii de familie spun ca nu au posibilitatea sa faca o supraveghere a nou-nascutului. Este vorba despre o supraveghere aproape zilnica care necesita un cadru specializat pe aceasta problema. Este vorba de educatie nu numai de depistare a bolii”, a mai explicat ministrul Sanatatii.

O alta varianta in acest sens o presupune solicitarea unui ajutor din partea autoritatilor locale. “Ma gandesc la modelul mediatorului sanitar si am vrea sa imbunatatim cu ajutorul acestora serviciile de sanatate pentru copii si gravide”, a mai spus ministrul.

 
Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular