Stiri medicale

Invatatul pe ultima suta de metri, extrem de eficient. Vezi de ce

Data ultimei actualizari: 08/04/2013

Invatatul pe ultima suta de metri pare sa fie o strategie extrem de eficienta, in ciuda parerilor care sustin contrariul. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta britanici. Cercetatorii sunt de parere ca elevii sau studentii care invata cu putin timp inaintea unei lucrari sau a unui examen au rezultate mai bune decat cei care invata din timp, informeaza Daily Mail.

Potrivit specialistilor, explicatia consta in faptul ca cei doi hormoni secretati in situatii stresante Рadrenalina si cortizolul Рcontribuie la fixarea extrem de eficienta a informatiilor.  In plus, existenta unui termen-limita produce schimbari la nivelul creierului, marind capacitatea de invatare a studentilor, au constatat britanicii. 

“In situatii stresante, in organism creste nivelul de zahar, grabind metabolismul, fapt ce ajuta la o mai buna fixare a informatiilor. Cu toate astea, exista si un revers al medaliei. Astfel, persoanele care sunt foarte stresate pe o perioada lunga de timp nu vor da randament, iar fixarea informatiilor va fi imposibila“, spune Hans Reul, autorul cercetarii.

Sursa: www.mediafax.ro

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.