Stiri medicale

A fost lansata petitia Pe banii mei, vreau contract de sanatate!

Data ultimei actualizari: 07/03/2014

copii-cu-dislexiePetitia “Pe banii mei, vreau contract de sanatate!” se adreseaza direct pacientilor care isi doresc un contract direct cu Casa Nationala de Asigurari Sociale de Sanatate (CNAS). Prin acest contract, drepturile si obligatiile atat a pacientilor cat si a Casei ar fi clarificate.

Asigurarile Sociale de Sanatate le platim unui singur asigurator: CNAS

Daca pentru terenuri si imobile exista contracte individuale cu asiguratorul, pentru asigurarile de sanatate lipseste acest contract.

In petitie se motiveaza: “Nu stim pentru ce platim contributia la FNUASS. Nu stim care sunt serviciile medicale asigurate. Nu stim care ne sunt drepturile. Nu stim care ne sunt obligatiile”.

Elaborarea contractului de asigurari ar permite: “sa stiti care sunt obligatiile de asigurat in sistemul public de asigurari sociale de sanatate, ce servicii vi se ofera in schimbul sumei pe care o platiti lunar sanatatii”.

Cererea pentru contractual de asigurare (cu nume, prenume si adresa postala de corespondenta) poate fi adresata si prin email Casei Judetene de Asigurari care are obligatia sa raspunda, cu numar de inregistrare al cererii, in maxim 30 de zile, cu raspunsul oficial, scris la cerere. Adresele electronice ale Caselor se regasesc pe site-ul http://www.cnas.ro/cjas/Contacte.

Pentru a citi si semna petitia online, click aici.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.