Stiri medicale

Finantare pentru Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino

Data ultimei actualizari: 15/01/2013

Conform unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii va investi in acest an 8 milioane de lei pentru reabilitarea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino.

Totodata, se vor aloca suplimentar, aproximativ 2 milioane de lei, pentru preluarea unei sectii de vaccinuri de la Iasi. Anul acesta, Ministerul Sanatatii isi propune sa achizitioneze 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, iar daca linia de productie de la Institutul Cantacuzino va fi functionala, exista posibilitatea ca aceste produse sa fie achizitionate mai ieftin decat pretul pietei.“In proiectul de buget, am alocat o suma importanta pentru finalizarea lucrarilor de investitie incepute la institut. Conducerea unitatii m-a asigurat ca, in sase luni, cu acesti bani, va avea posibilitatea sa finalizeze lucrarile restante pentru linia de fiolaj si dobandirea GMP ”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.In ceea ce priveste sectia de la Iasi, ministrul sanatatii a declarat ca “Sectia este in prezent nefunctionala. Analizam posibilitatea de a transfera aceasta sectie la Bucuresti, astfel incat institutul sa devina independent in productia principalelor tipuri de vaccinuri si sa inceapa exportul”.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.