Stiri medicale

Bodog: Contractul de vaccin pentru hepatita B va putea fi onorat in iunie-iulie

Data ultimei actualizari: 17/03/2017

MINISTERUL-SANANTII1

Contractul pentru vaccinul impotriva hepatitei B va fi onorat in perioada iunie-iulie, ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

“Am primit o ofera pe alerta europeana, o oferta de 10 mii de doze din Norvegia. In momentul de fata suntem in discutii cu partenerul norvegian care ne-a oferit aceste doze pentru a vedea ce tip de vaccin exista acolo, care este modalitatea de a ajunge in tara si, in functie de asta, vom lua o decizie. In acelasi timp, am mai gasit la doua companii cantitati mici de vaccin. Din pacate, contractul de vaccin hepatita B va putea fi onorat doar undeva in iunie-iulie ca sa intram in normalitate. Vor fi vaccinati copii, pentru ca am schimbat schema de vaccinare si se vaccineaza copiii cu hexavalent, dar in acelasi timp, aducem in tara si cantitatile de vaccin pe care le-am confirmat pentru a fi vaccinati copiii”, a declarat Florian Bodog conform Agerpres.

El a mai afirmat ca pentru vaccinul tetravalent a fost semnat un contract pe toata cantitatea necesara si ca, pe masura ce este livrat, va ajunge la medicii de familie.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.