Stiri medicale

ANPP respinge ultimele recomandari in tratamentul hepatitei C

Data ultimei actualizari: 08/05/2014

cancer-de-col-uterinAsociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) cere Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Agentiei Nationale a Medicamentului si tuturor specialistilor in domeniul medical sa nuĀ  blocheze accesul pacientilor cu hepatita C la tratamentul existent pana in prezent. Declaratiile ANPP vin ca urmare a recomandarilor prof.dr. Oliviu Pascu, presedintele Comisiei Consultative de Gastroenterologie de pe langa Ministerul Sanatatii de a nu mai prescrie terapiile compensate in prezent in Romania deoarece in ultimii ani vor vor putea accesa o alta generatie de medicamente antivirale.

ANPP: Terapiile in hepatita C existente in prezent trebuie compensate cat mai eficient

Reprezentantii ANPP au precizat ca recomandarile lui prof.dr. Oliviu Pascu nu iau in considerare riscul major pe care il au pacientii cu hepatita C, si anume agravarea majora a starii de sanatatii si chiar decesul in lipsa accesului la tratament.

ANPP cere compensarea unei game cat mai largi de alternative terapeutice in hepatita C care sa fie indreptate catre pacientii cu cele mai bune sanse de vindecare.

Pacientii romani asteapta de 3 ani un nou tratament in hepatica C

Reprezentantii ANPP au precizat ca tratamentul cu inhibitorii de proteaza de generatia I este disponibil in statele membre ale Uniunii Europene inca din 2011, fara a fi compensat insa in Romania.

ANPP a precizat ca tratamentul in cauza poate fi administrat imediat pacientilor cu hepatita C, cu conditia sa fie inclus pe lista de compensare.

In momentul de fata, nu se poate preciza o data exacta la care aceste terapii vor fi disponibile in regim compensat si in Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.