Stiri medicale

Achizitionarea vaccinurilor din calendarul obligatoriu de imunizare al MS

Data ultimei actualizari: 08/10/2012

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, au fost facute demersurile la compania GlaxoSmithKline pentru furnizarea vaccinului hexavalent. Aceasta companie a notificat Ministerul Sanatatii ca poate furniza produsul cu o intarziere de 2 saptamani fata de prevederile contractuale.

Astfel, dupa data de 5 octombrie a.c., produsele vor fi livrate de catre producator, iar Ministerul Sanatatii va avea posibilitatea de a le distribui in teritoriu pentru continuarea imunizarilor. Vaccinul hexavalent se administreaza copiilor in varsta de 2 luni şi 6 luni pentru imunizarea impotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva, poliomielita, h.influenzaeb, hepatitic B. In ceea ce priveşte achizitia vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea noilor nascuti impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei bacteriana, Ministerul Sanatatii va achizitiona rapid, prin procedura de negociere directa, o cantitate de vaccin care sa asigure necesarul din aceasta perioada. Precizam ca, procedura rapida  care se va finaliza in aproximativ 2 saptamani si  este necesara deoarece procedura de achizitie a acestui produs a fost anulata.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.