Ziua nationala a inimii | 4,7% din populatia de peste 35 de ani sufera de insuficienta cardiaca

04/05/2022
Ziua nationala a inimii | 4,7% din populatia de peste 35 de ani sufera de insuficienta cardiaca

Ziua nationala a inimii | 4,7% din populatia de peste 35 de ani sufera de insuficienta cardiaca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-nationala-a-inimii-47-din-populatia-de-peste-35-de-ani-sufera-de-insuficienta-cardiaca/

Anual, in Romania, incepand cu anul 1997, la data de 4 mai este marcata Ziua nationala a inimii, un prilej de a atrage atentia asupra cresterii alarmante a numarului de afectiuni cardiovasculare.

Potrivit Societatii Europene de Cardiologie, bolile cardiovasculare raman principala cauza de mortalitate in Europa.
In Uniunea Europeana, sunt diagnosticate, anual, peste 6 milioane de cazuri noi cu afectiuni cardiovasculare, iar la nivelul intregului continent european este vorba de peste 11 milioane de cazuri noi, relateaza Agerpres.

Anual, bolile cardiovasculare cauzeaza 3,9 milioane de decese in Europa si peste 1,8 milioane in Uniunea Europeana, reprezentand 45% din totalul deceselor la nivelului intregului continent si 37% la nivelul Uniunii Europene.

Rata de mortalitate standardizata din cauza insuficientei cardiace cronice estimata pentru Romania (40/100.000 persoane) este de doua ori mai mare decat in alte state din Uniunea Europeana, potrivit unui studiu citat de Societatea Romana de Cardiologie.

Conform unor date estimative, 4,7% din populatia cu varste peste 35 de ani a Romaniei sufera de insuficienta cardiaca, reprezentand circa 560.000 de pacienti, mai transmite sursa citata.

Pe langa marcarea Zilei nationale a inimii, la data de 4 mai, Romania se alatura si statelor care marcheaza Ziua mondiala a inimii, la data de 29 septembrie a fiecarui an.

 

Etichete: ziua nationala a inimii, insuficienta cardiaca, boli cardiovasculare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: