Ziua mondiala pentru combaterea maladiei Alzheimer

21/09/2015

Ziua mondiala pentru combaterea maladiei Alzheimer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-pentru-combaterea-maladiei-alzheimer/

factori AlzheimerIncepand cu anul 1994, la data de 21 septembrie este marcata, in fiecare an, Ziua mondiala pentru combaterea maladiei Alzheimer.

Actiunile organizate cu ocazia Zilei mondiala pentru combaterea maladiei Alzheimer, sunt indreptate spre oprirea stigmatizarii persoanelor care sufera de aceasta boala.

Tema din acest an este “Aminteste-ti de mine”, iar actiunile se desfasoara in peste 77 de tari. Pe langa cursuri de informare, conferinte sau actiuni caritabile, in aceasta zi este adus si un omagiu celor rapusi de maladia Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa.

Raportul Mondial Alzheimer 2015, denumit “Impactul global al dementei: o analiza a prevalentei, a incidentei, a costurilor si a tendintelor”, publicat la sfarsitul lunii augustestimeaza ca numarul celor care traiesc cu dementa este de 46.8 milioane.

De asemenea, se mai estimeaza ca acest numar se va dubla aproape la fiecare 20 de ani, ajungand la 74.7 milioane in 2030 si  la 131.500.000 in 2050.

Alzheimer a fost identificata pentru prima data in 1906, de catre medicul german Alois Alzheimer.

Aceasta maladie neurodegenerativa afecteaza celulele creierului si ale coloanei vertebrale, cauzeaza un proces de deteriorare progresiva a functiilor cognitive.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: