Ziua mondiala de lupta impotriva pneumoniei | Poluarea aerului, factor de risc pentru deces

12/11/2021

Ziua mondiala de lupta impotriva pneumoniei | Poluarea aerului, factor de risc pentru deces

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-pneumoniei-poluarea-aerului-factor-de-risc-pentru-deces/

Anual, la data de 12 noiembrie se marcheaza Ziua mondiala de lupta impotriva pneumoniei (World Pneumonia Day).
Marcarea acestei zile are drept scop cresterea gradul de constientizare asupra gravitatii acestei boli si subliniaza nevoia de actiune la nivel global pentru prevenirea si tratarea eficienta.

La nivel mondial, pneumonia ramane o afectiune importanta atat in randul adultilor cat si al copiilor. Pe parcursul anului 2019, 2,5 milioane de persoane din intreaga lumea si-au pierdut viata aceasta cauza. Dintre acestea, 672.000 erau copii.

Estimarile pentru viitor sunt si mai sumbre. Specialistii atrag atentia ca in urmatorul deceniu, se vor inregistrat pana la 6 milioane de decese in randul copiilor din cauza pneumoniei

Anul acesta, lupta impotriva pneumoniei este sustinuta si in cadrul Conferintei ONU privind schimbarile climatice, ocazie cu care specialistii atrag atentia ca este un moment critic privind calitatea aerului si a climei.

Potrivit World Pneumonia Day, poluarea aerului este principalul factor de risc pentru decesul cauzat de pneumonie in randul tuturor grupelor de varsta.

Conform sursei citate, aproximativ o treime din totalul decesele cauzate de pneumonie au fost atribuite aerului poluat, iar cei mai expusi acestui risc sunt copiii si persoanele in varsta.

Etichete: ziua mondiala de lupta impotriva pneumoniei, pneumonie, deces pneumonie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: