Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului | Patru din zece cazuri pot fi prevenite

04/03/2022
Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului | Patru din zece cazuri pot fi prevenite

Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului | Patru din zece cazuri pot fi prevenite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-cancerului-patru-din-zece-cazuri-pot-fi-prevenite/

Cancerul este a doua cauza de mortalitate la nivel global, iar povara cancerului este in crestere. Patru din zece cazuri de cancer pot fi prevenite prin combaterea fumatului, reducerea consumului de alcool, a poluarii mediului, reducerea expunerii la substante carcinogenetice si radiatii, dar si prin promovarea unui stil de viata sanatos, transmite Institutul National de Sanatate Publica, vineri, cu prilejul Zilei mondiale de lupta impotriva cancerului.

“In anul 2021, 20 de milioane de cetateni ai lumii au fost diagnosticati cu cancer si 10 milioane au murit, dintre care 2,7 milioane de persoane diagnosticate si 1,3 milioane de persoane decedate sunt cetateni europeni”, a precizeaza INSP intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, imbunatatirea depistarii precoce a cancerului prin diagnosticarea bolii in stadii incipiente prin screening poate salva vieti.

“Progresele notabile inregistrate in domeniul preventiei, diagnosticului si tratamentului cancerului au facut ca in Uniunea Europeana sa existe peste 12 milioane de supravietuitori ai cancerului, dintre care 300.000 sunt copii. (…) In egala masura, militam pentru ca preventia sa primeasca atentia cuvenita, pe masura importantei sale. Preventia reprezinta interventia de sanatate publica cel mai cost-eficienta si sustenabila pe termen lung de control al cancerului’, a mai explicat INSP.

Specalistii estimeaza ca, pana in 2035, numarul de imbolnavirii de cancer in Uniunea Europeana va creste cu 24%.

Etichete: preventie cancer, depistare precoce cancer, insp

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: