Ziua mondiala de lupta impotriva BPOC | Povara bolii ramane, in ciuda pandemiei

17/11/2021
Ziua mondiala de lupta impotriva BPOC | Povara bolii ramane, in ciuda pandemiei

Ziua mondiala de lupta impotriva BPOC | Povara bolii ramane, in ciuda pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-de-lupta-impotriva-bpoc/

Miercuri, 17 noiembrie, se marcheaza Ziua mondiala de lupta impotriva Bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC).

Manifestarile prilejuite de aceasta zi sunt organizate de Initiativa Globala pentru Bronhopneumopatia obstructiva cronica – Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD), in colaborare cu profesionisti din domeniul sanatatii si grupuri de pacienti din intreaga lume.  Aceasta zi urmareste constientizarea cu privire la boala si imbunatatirea ingrijirii.

Tema stabilita pentru anul 2021 este “Healthy Lungs – Never More Important”, potrivit goldcopd.org.

Scopul manifestarilor din acest an este de a evidentia ca povara BPOC ramane, in ciuda pandemiei globale de COVID.

Chiar si in perspectiva COVID, BPOC ramane principala cauza de deces la nivel mondial. Pastrarea plamanilor sanatosi poate include evitarea tigarilor, poluarea aerului sau expunerile profesionale, precum si mentinerea activa fie prin activitate fizica regulata, fie prin dezintoxicare pulmonara. In plus, primirea de vaccinuri importante, respectarea programarilor medicale si administrarea corecta a medicamentelor va pot ajuta sa va mentineti plamanii sanatosi, precizeaza sursa citata si de Agerpres.

Ziua mondiala de lupta impotriva Bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) a fost marcata prima data in anul 2002, iar de atunci peste 50 de tari din intreaga lume organizeaza, cu aceasta ocazie, evenimente de educare si constientizare, mentioneaza sursa citata. Ziua a fost stabilita in a treia zi de miercuri a lunii noiembrie. Anul acesta este marcata la 17 noiembrie.

Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) este o boala caracterizata prin limitarea fluxului de aer, care este de obicei progresiva si asociata cu un raspuns anormal inflamator al plamanilor la particule nocive sau gaze.

Etichete: BPOC, bronhopneumopatia obstructiva cronica, boala plamani

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: