Ziua Mondiala a Somnului | Somnul suficient poate ajuta la un raspuns mai bun al imunizarii

19/03/2021
Ziua Mondiala a Somnului | Somnul suficient poate ajuta la un raspuns mai bun al imunizarii

Ziua Mondiala a Somnului | Somnul suficient poate ajuta la un raspuns mai bun al imunizarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-somnului-somnul-suficient-poate-ajuta-la-un-raspuns-mai-bun-al-imunizarii/

A dormi suficient, cel putin cu doua zile inainte de vaccinarea anti-COVID-19, poate ajuta la un raspuns mai bun al imunizarii, a declarat specialista Guadalupe Teran, intr-un interviu acordat agentiei EFE.

“Exista studii care demonstreaza ca atunci cand se doarme bine, cel putin in cele doua zile de dinaintea vaccinarii antigripale, sau in acest caz anti-COVID-19, organismul poate genera mai multi anticorpi”, a explicat specialista in terapia somnului de la Universitatea Autonoma Metropolitana (UAM) din Mexic, citat si de Agerpres.

Cu ocazia Zilei Internationale a Somnului care se marcheaza la data de 19 martie, ea a explicat ca oamenii trebuie sa doarma cel putin intre 7 si 9 ore, pentru a se putea considera ca somnul este suficient.

Totodata, ea a precizat ca somnul suficient poate ajuta si la prevenirea unor boli cronice.

Potrivit ei, somnul serveste la intarirea sistemului imunitar, astfel incat a dormi suficient poate ajuta la evitarea infectiei COVID-19, si ca antioxidant pentru a intarzia procesul de imbatranire.

Stresul si starea de neliniste generate de perioada de izolare obligatorie au dus la schimbarea obiceiurilor de viata ale populatiei, la o scadere a calitatii somnului si la instalarea insomniilor.

Potrivit unor studii, cazurile de insomnie au crescut cu 40 % in aceasta perioada, a pandemiei.

Etichete: beneficiile somnului, calitatea somnului, cresterea imunitatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: