Ziua internationala a radiologiei | Rolul esential al radiologiei in diagnosticarea precoce

08/11/2022
Ziua internationala a radiologiei | Rolul esential al radiologiei in diagnosticarea precoce

Ziua internationala a radiologiei | Rolul esential al radiologiei in diagnosticarea precoce

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-radiologiei/

Marcata in fiecare an la 8 noiembrie, Ziua internationala a radiologiei, este dedicata, in 2022, rolului esential pe care il joaca radiologia in diagnosticarea precoce, informeaza site ul www.internationaldayofradiology.com.

In 2022, Ziua internationala a radiologiei are scopul de a creste gradul de constientizare a rolului pe care radiologia o are in ingrijirea sigura a pacientilor si in imbunatatirea si intelegerea publica a rolului esential pe care il joaca radiologii si radiografii in zona asistentei medicale. Se insista, de asemenea, pe rolul esential pe care il joaca radiologia in diagnosticarea precoce, scrie si Agerpres.

Organizatorii invita, totodata, persoanele si organizatiile (societati nationale de radiologie, societati cu subspecialitate radiologica sau societati de stiinte conexe, departamente de imagistica etc.) din intreaga lume sa impartaseasca impresii cu prilejul marcarii IDoR 2022 (“International Day of Radiology”).

In afara de radiologia de diagnosticare, exista si radiologia interventionala, care utilizeaza imaginea ghidata obtinuta cu ajutorul razelor X pentru efectuarea de proceduri minim-invazive, in scop de diagnostic si tratament pentru numeroase boli ale diverselor organe. Este folosita cu efecte foarte bune in proceduri precum angioplastia, embolizarea, regresarea leziunilor vasculare, dilatarea si stentarea la nivelul vaselor de sânge.

Tehnicile utilizate in radiologia interventionala (RI) ofera noi optiuni de tratament pentru multe afectiuni, permitând pacientilor sa fie tratati cu un risc mai mic si sa reduca timpul de spitalizare. Procedurile RI pot fi utilizate in aproape toate sistemele de organe, iar lista afectiunilor care pot fi diagnosticate si tratate folosind tehnici ghidate de imagine este in continua crestere, conform https://snrir.ro/.

2022 este cel de-al 11-lea an in care se marcheaza Ziua internationala a radiologiei.

Etichete: ziua internationala a radiologiei, radiologia, radiologia interventionala

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: