Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Zeci de pensionari cu popriri pe pensii dupa ce au beneficiat de medicamente compensate cu 90%

Data ultimei actualizari: 28/07/2017

CJAS Vaslui a pus popriri pe pensiile a 46 de persoane din judet carora le-au fost decontate medicamente compensate cu 90%, desi nu aveau acest drept, potrivit News.ro.

“Pensionarii au dat declaratii la medicul de familie ca nu au alte venituri astfel incat puteau beneficia de medicamente compensate cu 90% de pe sublista B. Din cauza ca legea spunea ca beneficiarii trebuie sa aiba venituri doar din pensii de pana la 700 de lei, iar orice venit, chiar si un leu, anuleaza dreptul de a beneficia de medicamente compensate, CJAS Vaslui este nevoita sa recupereze acea diferenta de 40% de care au beneficiat pensionarii la cumpararea medicamentelor”, a declarat pentru News.ro directorul CJAS Vaslui, Mihaela Chitariu.

Pragul pentru pensionarii care pot benefica de retete compensate cu 90% a crescut de la 700 de lei la 900 de lei incepand cu luna iulie.  

Citeste si HG de acordare a medicamentelor compensate cu 90% pensionarilor, lasa loc la interpretari de aplicare

 

Acest articol are 0 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.