Zeci de cadre medicale au protestat fata de decizia de a transforma Spitalul Municipal Dorohoi in unitate pentru Covid-19

31/03/2020

Zeci de cadre medicale au protestat fata de decizia de a transforma Spitalul Municipal Dorohoi in unitate pentru Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/zeci-de-cadre-medicale-au-protestat-fata-de-decizia-de-a-transforma-spitalul-municipal-dorohoi-in-unitate-pentru-covid-19/

Zeci de angajati ai Spitalului Municipal Dorohoi au protestat, in cursul zilei de marti in semn de nemultumire fata de decizia autoritatilor judetene de a transforma unitatea intr-un spital suport pentru bolnavii infectati cu noul coronavirus.

Cadrele medicale, dar si personalul auxiliar al Spitalului Municipal din Dorohoi au intrerupt pentru cateva zeci de minute activitatea, cerand Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) sa renunte la decizia adoptata in cursul zilei de luni, relateaza Agerpres.

“Deocamdata, la nivel de judet nu exista o certitudine si o hotarare ferma. (…) Am primit doar hotararea CJSU fara sa ni se explice ce trebuie sa primeasca din Dorohoi”, a declarat Bogdan Anton, managerul spitalului, care spune ca infrastructura unitatii nu este cea mai buna pentru a functiona ca spital COVID-19.

La protest a participat si primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, care acuza faptul ca autoritatile locale nu au fost consultate pe aceasta tema.

Prefectul judetului Botosani, Dan Nechifor, a subliniat ca Romania se afla in stare de urgenta si ca deciziile CJSU trebuie respectate.

“Oamenii trebuie sa inteleaga ca suntem in stare de urgenta. Trebuie sa luam masuri si sa avem pregatit un spital pentru cazurile de COVID-19. S-a luat o decizie in CJSU, trebuie respectata”, a afirmat Nechifor, conform sursei citate.

Spitalul Municipal din Dorohoi va deveni spital suport pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, in baza unei decizii adoptate, luni, de membrii CJSU Botosani.

Etichete: spital municipal dorohoi, angajati spital dorohoi, protest cadre medicale, spital covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: