A XI-a Conferinta Nationala de Medicina Familei, o reusita

30/03/2015

A XI-a Conferinta Nationala de Medicina Familei, o reusita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/xi-conferinta-nationala-de-medicina-familei-o-reusita/

poza end conf concluzie“Echilibrul delicat intre stiinta, arta si comunicare”.  Sub acest generic s-a derulat saptamana trecuta a XI-a editie a Conferintei Nationale de Medicina Familiei.  

Sute de medici de familie din toata tara au participat  in perioada 25-28 martie, la Bucuresti, la Conferinta Nationala de Medicina Familiei.

Lucrarile conferintei au starnit un interes deosebit pentru toti doctorii, mai ales ca au avut parte de seminarii, sesiuni, dezbateri si prezentari pe teme de actualitate, interesante, unele chiar inedite.

In prima zi a conferintei, la deschiderea oficiala au fost prezenti si presedintele CMR, Dr. Vasile Astarastoie, care intre timp a demisionat din aceasta functie, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Dr. Dorel Sandesc, dar si invitati de peste hotare, cum ar fi Dr. Arzu Uzuner, director stiintific al Conferintei europene WONCA – Istambul 2015. 

Bineinteles, pe parcusul intregi zile, medicii au participat la sesiuni mai mult decat interesante care au tratat actualitati din medicina de familiei si nu numai. 

A doua zi, joi, 26 martie, printre temele abordate de organizatori pentru medici de familie s-au numarat “Rolul efectelor non-antibiotice ale macrolidelor in abordarea terapeutica actuala a infectiilor de tract respirator”, sau “Depresia ca factor de risc cardiovascular”.

Vineri, 27 martie, tot in cadrul Conferintei, a avut loc o dezbatere inedita despre limitele folosirii fricii ca argument in practica medicala in general, si in preventie in particular. Aici s-a abordat in special vaccinarea la copii.

Ultima zi a conferintei, sambata, 28 martie, a reunit la un loc un numar impresionant de medici de familie, care pe langa atelierele la care au participat, au fost pusi la curent si noile reglementariu ale contractului cadru.  

Impresia generala asupra intregului eveniment a fost una pozitiva atat de partea organizatorilor, cat si a participantilor.

“Concluziile sunt acelea ca medicul de familie incearca sa-si upgradeze experienta profesionala  si au fost lucrari in 3 sali paralele.  Salile au fost tot timpul pline, asa ca ne-am bucurat foarte mult. Eu cred ca a fost un succes si vom merge in continuare asa, pentru ca oferta profesionala tot mai buna ne plaseaza corect in sistemul medical si in societatea romaneasca”, a declarat la sfarsitul conferintei, presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu pentru Formare Medicala.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: