Workshop International in Chirurgie Robotica

31/05/2012

Workshop International in Chirurgie Robotica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/workshop-international-in-chirurgie-robotica/

In perioada  28 – 29 mai a.c.  capitala a fost gazda  Workshop-ului International in Chirurgie Robotica din Sud-Estul Europei. Sesiunile de workshop s-au desfasurat  la Delta Hospital din Bucuresti, singurul centru de training din Romania care pune la dispozitia medicilor cursanti beneficiul de a practica si exersa interventii chirurgicale pe animale vii la cele mai inalte standarde.

Moderatorii acestui eveniment stiintific au fost  specialisti de marca ai domeniului, cadre didactice cu o bogata experienta in chirurgia asistata robotic. Este vorba despre dl  prof.dr. Irinel Popescu si  dl prof.dr. Nikolaos Nikiteas de la Universitatea de Medicina din Atena, institutie partenera a programului alaturi de Academia de Stiinte Medicale si Institutul Clinic Fundeni.

Patru medici chirurgi au beneficiat de instruire de specialitate in tehnicile chirurgiei robotice si practica pe animale de laborator, in cadrul trainingului specializat pe animale de laborator, organizat cu aceasta ocazie.” Experienta unica pe care o ofera un astfel de workshop este unul dintre motivele pentru care am infiintat Centrul de Training. Acest curs de instruire medicala ajuta tinerii chirurgi sa capete experienta in operatiile robotice inainte de a trece la practica pe om. Este important antrenamentul pe animalul viu, pentru ca permite formarea chirurgului in conditii foarte apropiate de cele in care va opera ulterior. Nu putem sa trecem direct la om atunci cand realizam interventii chirurgicale cu inalta tehnologie. Iar demonstratiile pe porci anesteziati a caror anatomie seamana cu cea a omului, initiaza si pregatesc tanara generatie de chirurgi in tehnici medicale ce inlocuiesc bisturiul cu mare succes”,  a declarat dl  dr. Catalin Copaescu, directorul general Delta Hospital.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: