Webinar gratuit pentru medici | Complicatii micro- si macrovasculare in diabet: rolul benfotiaminei

21/05/2020
Webinar gratuit pentru medici | Complicatii micro- si macrovasculare in diabet: rolul benfotiaminei

Webinar gratuit pentru medici | Complicatii micro- si macrovasculare in diabet: rolul benfotiaminei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/webinar-gratuit-pentru-medici-complicatii-micro-si-macrovasculare-in-diabet-rolul-benfotiaminei/

Diabetul zaharat este o boala care aduce multe complicatii ce afecteaza calitatea vietii si care, netratate, pot duce la deces. De aceea, o monitorizare atenta si un tratament personalizat, sunt factori care pot face diferenta pentru un pacient cu diabet.

Medicul curant are cel mai important rol in aceasta poveste, iar a fi informat cu privire la cele mai noi si eficiente terapii, face parte din misiunea acestuia.

Printre complicatiile frecvente in cazul diabetului zaharat sunt si cele microvasculare si macrovasculare.

Complicatiile microvasculare in diabetul zaharat includ nefropatia diabetica, retinopatia diabetica si neuropatia diabetica.

Complicatiile macrovasculare in diabetul zaharat includ bolile cardiovasculare, cerebrovasculare si vascular periferice.

Din cauza acestor complicatiilor vasculare, diabetul reprezinta o cauza pricipala de orbire, de insuficienta renala si este un factor determinant al mortalitatii de cauza cardiovasculara.

Formare Medicala cu sprijinul Worwag Pharma organizeaza o serie de webinarii dedicate medicilor de familie, precum si altor profesionisti din domeniul sanatatii, pe diverse teme si patologii medicale.

Unul dintre aceste webinarii cu acces gratuit din platforma Zoom, va avea loc, joi, 21 mai, ora 19:00.

Este vorba de webinarul “Complicatii micro- si macrovasculare in diabet: rolul benfotiaminei”, sustinut de prof. univ. dr. Alin Stirban, medic sef de la clinica Internistische Fachklinik Dr. Steger din Nürnberg, Germania.

Benfotiamina sau tiamina blocheaza cateva cai patogenetice care duc la aparitia complicatiilor diabetului zaharat. Datele clinice sugereaza efectele benefice ale benfotiaminei sau tiaminei in tratamentul nefropatiei diabetice sau in imbunatatirea functiei endoteliale ca factor de protectie vasculara la persoanele cu diabet zaharat.

Profesor Alin Stirban va fi online, in dialog cu medicii din Romania, explicand particularitatile acestei solutii terapeutice in cazul pacientilor diabetici cu complicatii micro- si macrovasculare.

De altfel, doctorii romani care vor participa la acest webinar sunt incurajati sa adreseze intrebari legate de patologia bolilor diabetice din viata de cabinet de zi cu zi.

Accesul la webinarul “Complicatii micro- si macrovasculare in diabet: rolul benfotiaminei” este gratuit si se face in doi pasi simpli:

1. Login pe platforma Formare Medicala sau creare cont (Aici)
2. Inregistrarea la webinar (Aici)

Dupa ce acesti pasi simplu au fost facuti, participantii vor primi un email cu detalii despre subiectul, ziua si ora webinarului.

De asemenea, inainte de webinar, acestia vor primi un alt email care va contine linkul unic de acces la webinar, precum si datele tehnice de conectare.

Incrierea se poate face AICI.

Etichete: complicatii diabet, complicatii microvasculare diabet, complicatii macrovasculare diabet, tratament benfotiamina, prof. dr. alin stirban, webinar pentru medici, webinar medical gratuit

autor

Autor: Adriana Pavel

Cele mai noi stiri: