Voiculescu: Telemedicina si tot ce inseamna digitalizarea in sanatate joaca un rol esential

06/04/2021

Voiculescu: Telemedicina si tot ce inseamna digitalizarea in sanatate joaca un rol esential

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/voiculescu-telemedicina-si-tot-ce-inseamna-digitalizarea-in-sanatate-joaca-un-rol-esential/

Telemedicina va avea un rol extrem de important, intrucat, impreuna cu digitalizarea, joaca un rol esential in sistemul de sanatate, spune ministrul Vlad Voiculescu.

“Extrem de important (rolul telemedicinei), as spune. Cred ca lucrurile trebuiau sa inceapa si sa inceapa destul de serios acum ceva vreme. Daca vorbim de telemedicina cred ca, in perioada aceasta de un an de zile, am fost nevoiti sa facem cativa pasi inainte. Este bine ca i-am facut si trebuie sa acceleram tot ce tine de digitalizare, as spune ca este mai mult decat bine-venit. Personal, cred ca este singura revolutie pe care o putem face in domeniul serviciilor sanitare. Singura revolutie reala care se poate face nu numai la noi, peste tot in lume”, a spus ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

In opinia sa, digitalizarea si preventia sunt elementele importante pentru ca un sistem de sanatate sa fie sustenabil si sa raspunda nevoilor populatiei.

“Digitalizarea si preventia sunt ingredientele pe care le avem la indemana pentru un sistem de sanatate sustenabil, care sa raspunda nevoilor noastre in crestere si limitarilor bugetare inerente. Aici nu mai este vorba numai de Romania. (…) Telemedicina si tot ce inseamna digitalizarea in sanatate joaca un rol esential si, cand zic sanatate, zic inclusiv sanatate mintala”, a precizat demnitarul.

Etichete: telemedicina, digitalizare servicii sanatate, vlad voiculescu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: